vineri, 21 noiembrie 2014

Evenimente regale la Craiova

Familia Regală a României în imaginiAstăzi am asistat la vernisajului expoziției "Familia Regală a României în imagini"  a fotografului oficial al Casei Regale, domnul Daniel Angelescu. Acesta a avut loc în foaierul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, ca o prefață a Festivalului Internațional „Craiova Muzicală” - ediția 41, eveniment aflat de alfel încă de anul trecut sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României. Expoziția va fi deschisă publicului larg până pe data de 2 decembrie și conține o interesantă serie de fotografii cu Majestatea Sa, Regele Mihai I, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, precum și cu ceilalți membri ai Casei Regale.



În deschiderea vernisajului au luat cuvântul domnul scriitor și realizator TV Mihai Firică, precum și domnul arh. Horațiu Buzatu, prezentările fiind făcute de domnul Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii  „Oltenia” și totodată președintele Asociației „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.
Aici mai aflat că luni, 24 noiembrie, va avea loc la ora 14.30, în Piața Tricolorului din Craiova (lângă Universitatea din Craiova, instituție fondată în anul 1947, prin semnătura Suveranului. ), dezvelirea bustului Majestății Sale Regele Mihai I al României, realizat de către sculptorul craiovean Marcel Voinea la inițiativa Asociației Euro-Agora și a Clubului Monarhist Craiova.
La acest eveniment va participa Alteţa Sa Regală Principele Radu, venit la invitația specială a doamnei primar Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, Alteța Sa va asista și la concertul susținut de elevi ai Liceului de Arte „Marin Sorescu” la Filarmonica „Oltenia” din Craiova.
Castelul Peleș
Castelul Peleș
Mă veți întreba poate de ce promovez astfel de eveniment. Astă vară am avut ocazia să vizitez Castelul Peleș, precum și Trenul Regal, ocazie cu care m-am documentat puțin mai mult despre Casa Regală și rolul acesteia, pe lângă ce știam de la istorie și de la bunici, fiind curios mai ales de activitatea post-decembristă. Mi-aduc aminte că regimul Iliescu a interzis în mai multe rânduri intrarea regelui în ţară, iar cetăţenia română a Regelui Mihai a fost recunoscută abia în 1997. Astfel am descoperit că proiectele inițiate de membrii Casei Regale promovează imaginea pozitivă a României în străinătate, sprijină cauza persoanelor defavorizate, încurajează tinerele talente și spiritul de antreprenoriat românesc.
De asemenea, prin intermediul Fundației pe care o conduce, Alteța Sa Regală Principesa Margareta oferă sprijin copiilor și persoanelor aflate în dificultate, încurajează tinerele talente, sprijinind astfel cultura și arta.
sursă foto: FB/Klaus Iohannis
Drept urmare, ca apreciere și recunoaștere a activității membrilor Casei Regale, însuși președintele ales al românilor, domnul Klaus Werner Iohannis a participat la Palatul Elizabeta la un eveniment destinat sărbătorii zilei de naștere și onomasticii Majestății Sale Regele Mihai I care a împlinit onorabila vârstă de 93 de ani.
 lansarea  volumelor “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe și “Crăciunul regal” de AALLRR Principesa Margareta și Principele Radu ai RomânieiMai multe informații puteți găsi pe site-ul familiei regale aici și, de asemenea, puteți găsi în librării mai multe cărți scrise de către membrii Casei Regale. În încheiere mai vreau să vă anunț că, luni, 24 noiembrie, la ora 17:30, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, la Opera Română din Craiova(Str. Mihai Viteazul nr. 7) va avea loc lansarea  volumelor “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe și “Crăciunul regal” de AALLRR Principesa Margareta și Principele Radu ai României. Intrarea este liberă.
Acestea fiind scrise, ne revedem duminică seara sau luni, după blog meet.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu