marți, 30 septembrie 2014

A fost Craiova Blog Meet de Septembrie

Craiova Blog Meet de Septembrie
sursă foto: www.craiovainimagini.ro
Zice lumea (natural, evident) că duminică seara a avut loc o nouă întâlnire blogosferică la Q Club. Într-o atmosferă destinsă, relaxată și plină de umor fin, participanții de la Webstock 2014 au povestit colegilor de blogosferă experiențele trăite la acest eveniment. De asemenea, am mai aflat și prin ce țări calde își mai face un lume concediul și ca de obicei, am avut noi invitați

Raluca e OK
sursă foto: Daniel Botea/FB
la grupul nostru, invitați care au fost foarte OK. Evident, nu a lipsit tradiționalul concurs de bowling, iar următorul blog meet a fost planificat pentru data de 26 octombrie.
Până atunci, vă las să vizionați câteva poze aici și aici.
Participanți la această întâlnire au fost următorii (via Daniel):

duminică, 28 septembrie 2014

Cum a fost la Webstock 2014

La Webstock 2014
Vineri  am avut deosebita plăcere și onoare să particip pentru prima dată la Webstock, împreună cu mai mulți colegi din blogosfera craioveană, printre care: Daniel, Andrei, Ianolia, Mircea de la Vreau Pizza, Marina și Rareș, cel care a fost de altfel și ofițerul Social Media al acestei conferințe.
Conferința a început în jur de ora 9:00 dimineața și până în ora prânzului au avut loc două sesiuni de prezentări. În prima sesiune ne-au vorbit următorii:

    Steven van Groningen la Webstock 2014
  • Steven van Groningen, presedinte si CEO la Raiffeisen Bank Romania, care a cochetat în anii trecuți cu blogging-ul și a decis să se apuce din nou de scris. Cea mai importanta idee transmisă de acesta a fost următoarea: dacă vrei să faci rost de timp, renunță la televizor :)
  • Răzvan Exarhu, care împreună cu Adrian Hădean (de la Masterchef) au lansat o aplicație mobilă intitulată „Taste of Romania”.  Având ca ingredient de bază „tarhonul”, aplicația o puteți găsi doar pentru Android aici:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.vodafone.tasteofromania
  • Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit la Vodafone Romania, care ne-a prezentat beneficiile și avantajele tehnologiei Supernet™
  • Cătălin Năstăsoiu, Graphic Desginer, RONATIV, care ne-a prezentat o serie de creații artistice și digitale menite să promoveze imaginea României, ceva cu mult peste banala frunză a grădinei Carpaților
În cea de-a doua sesiune au urcat pe scenă următorii:
    Cristian Manafu și  Mihai Sfrijan la Webstock 2014
  • Emi Gal, Founder & CEO, Brainient, care ne-a povestit despre câteva din greutățile pe care le-a întâmpinat pe drumul către succes, ceva legat de „near death experiences”, cum ar zice americanii
  • Sergiu Biriș, Co-Founder & CEO,  Zonga, care ne-a povestit și despre celălalt business al său, cunoscutul Trilulilu, dar și despre cum a intrat în afaceri, vânzând „sonete” în liceu
  • Florin Dobre, un foarte cunoscut designer vestimentar, care a găsit calea spre succes la Londra, dar cu inima a rămas în România
  • Mihai Sfrijan, Head of Studio la King.com, cei care au produs celebrul joc pentru mobile Candy Crush Saga
În partea a doua a zile au avut loc trei sesiuni de micro-conferințe desfășurate în paralel: Blogging & Online ContentInnovation in Communication și Mobile Trends. Eu am asistat la secțiunea Mobile Trends, de unde am reținut câteva idei interesante:
    VirtualCards la Webstock 2014
  • modelul B2C este într-o oarecare descreștere, „the new gold rush” fiind reprezentat de aplicațiile B2B
  • chiar dacă nu ai experiență foarte mare în dezvoltarea de aplicații pe mobile, poți porni la drum cu proiecte mai mici în scopul acumulării de experiență
  • trebuie luată la țintă piața din afară, există foarte mulți clienți dispuși să investească
  • utilizatorul final trebuie făcut întâi să se „îndrăgostească” de aplicație, ca mai apoi să plătească pentru aceasta (un fel de „trial implementation” de la aplicațiile desktop)
  • modelul „in app purchase” generează cele mai mari venituri
Gerovital - vanezi, nu vanezi, vremea caprioarelor trece
Pe parcursul conferinței am fost răsfățați de organizatori și sponsori cu tot felul de premii și surprize și aici aș vrea să le mulțumesc în mod special celor de la Bitdefender pentru antivirusul pentru telefonul mobil, celor de la Raiffeisen care au facut pe noi #experientedulci, celor de la Gerovital care ne-au adus aminte că „vânezi, nu vânezi, vremea căprioarelor trece”, celor de la Robofun, care îmi vor livra prototipul 3D al statuii ce îmi va fi ridicată în fața firmei (sic!), celor de la HP și Nokia pentru pozele cu „căprioare” și, în avans dacă o să câștig la tombolă. Mulțumiri speciale am și pentru Cristian Manafu și întreaga trupă de la Evensys pentru efortul lor depus an de an în organizarea și prezentarea acestei conferințe. 

La finalul conferinței a avut loc Gala Webstock Awards unde s-au decernat premiile celor mai creative și inedite campanii în social media din Romania, lansate în ultimul an.
Premianții Webstock 2014

Menționez, de asemenea, că am avut plăcerea să mă întâlnesc aici și  cu alți bloggeri și bloggerițe din zona Olteniei, precum Emil Călinescu, Daniela Bojincă și Minerva Lăcătușu.

Acestea fiind spuse despre Webstock 2014, sper ca la anul să participăm cu cel puțin un proiect 100% oltenesc în social media.
Mai multe poze de la acest eveniment puteți vedea aici, aici și aici.


miercuri, 24 septembrie 2014

Colors of Maria by Revival Roots Romania

Colors of Maria - Roots Revival Romania
Aseară, printr-o serie de coincidențe fericite și mulțumită unui binefăcător pe care deocamdată îl las în umbra anonimatului, dar o să-l cinstesc la următorul blog-meet, am ajuns la Teatrul Național „Marin Sorescu” la un spectacol de muzică folk, jazz și nu numai, dedicat Mariei Tănase.
Spectacolul este intitulat „Colors of Maria” și este susținut de Roots Revival Romania, un proiect multicultural sponsorizat de Sensiblu ce reunește muzicieni din diverse țări în încercarea de a aduce cântecele tradiționale românești în centrul unor experimente contemporane influențate de jazz, folk si world music.
Astfel, am fost încântat de ney-ul lui Mehdi Aminian din Iran, liderul acestei trupe, de Emmanuel Hovhannisyan din Armenia care ne-a prezentat magia „duduk”-ului (alt instrument de suflat). Șef la percuție a fost spaniolul Aleix Tobias Sabater, care și-a uitat tobele la București și a improvizat cu brio folosind niște oale, crătiți și ligheane luate de la hotel (a avut totuși și un set de tobe mai semi-pro, așa :) ). Acesta a fost susținut la contrabas  de către Leila Renault din Franța. Tot la un instrument cu corzi (oud - un fel de mandolină) a cântat și Mehmet Polat din Turcia, introducându-ne astfel într-un ambient oriental specific culturilor Arabiei, Greciei, Turciei, Persiei si Africii de Nord. Acompaniamentul vocal a fost susținut de către Monica Lucia Mădaș, care ne-a suprins cu o voce caldă, plăcută și cu interpretări în mai multe limbi străine.
Cireașa de pe tort a fost apariția Mariei Casandra Hauși din Maramureș, laureată a Marelui Premiu din cadrul festivalului „Maria Tănase”. Aceasta ne-a încântat cu o serie de doine, hore și cântece din repertoriul Mariei Tănase și am înteles astfel de ce doina, ca și stil muzical, a intrat în Patrimoniul Imaterial UNESCO. Vă las să vizionați în continuare o interpretare a doinei din Maramureș și dacă doriți cumva să vizionați acest spectacol, o puteți face în următoarele orașe:

  • Timisoara: 25 septembrie- Teatrul National
  • Oradea: 26 septembrie – Casa  Sindicatelor
  • Cluj-Napoca: 28 septembrie- Filarmonica Transilvania
  • Sibiu: 29 septembrie- Casa Sindicatelor
  • Brasov: 01 octombrie- Centrul Reduta
  • Iasi: 03 octombrie- Teatrul Luceafarul
  • Galati: 04 octombrie- Casa Studentilor
  • Constanta: 06 octombrie- Casa Sindicatelor
  • Bucuresti: 11 octombrie -Sala Radio
  • Bucuresti: 12 octombrie -Sala Radio

marți, 23 septembrie 2014

Viralul zilei 23.09.2014

Astăzi am decis să înființez o nouă rubrică pe blog, intitulată „viralul zilei”. Pentru viralul zilei de astăzi i-am ales pe cei de la Trupa TAXI cu melodia „Dear Americans”. Încă o dată umorul fin al trupei TAXI ne unge la suflet. Vizionare plăcută !


luni, 22 septembrie 2014

Săptămâna conferințelor

Zice lumea (aici) că ieri a avut loc un mini blog meet ad-hoc datorat vizitei ambasadorului nostru în Germania, domnul Dan Pavel alias „Capra mea”. Cu această ocazie am făcut planul și pentru participarea oltenească de vineri la Webstock 2014 - cea mai mare conferință de social media din România care reunește în fiecare an comunitatea online locală. De asemenea, aș vrea să mai menționez că astăzi și mâine mai are loc, tot la București, o conferință dedicată pasionaților de web design și web development - SmartWebConf 2014. Deși am participat anul trecut la această conferință, am ales din motive personale ca anul acesta să nu mai fac deplasarea, pentru că mai am foarte puține zile de concediu și nu vreau să împodobesc bradul singur în firmă ;)
mini blog meet de septembrie
Mini Blog Meet de Septembrie
Revenind la mini blog meet-ul de ieri, mai pot să menționez că am participat și la o mică sesiune de antrenament la bowling, ca o pregatire pentru duminica viitoare când va avea loc blog meet-ul de septembrie. Participanți la acest mini blog meet au fost următorii:

Mai multe poze de la acest eveniment puteți vedea aici. Cam atât pentru astăzi, o să revin sâmbătă cu detalii de la Webstock.  Ne vedem, de asemenea, duminică, tot la Club Q, la blog-meet-ul de septembrie.

luni, 8 septembrie 2014

Bloggerii au talent - campanie umanitară

Zice lumea (aici) că bloggerii au talent mai ales când vine vorba despre campanii umanitare. Drep urmare, am decis să dau curs provocării lui Răzvan-Damian de a dona pentru un ONG ales din următoarea listă mare. Sincer să fiu, nu am apucat să studiez toată lista pentru că imediat mi-am dat seama pentru ce ONG vreau să donez. ONG-ul ales de mine este Fundația pentru SMURD” (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare ) și o să argumentez de ce l-am ales.

Smurd - campanii umanitare
Sursă foto: cotidianul.ro

Motivul este unul simplu, una dintre nepoatele mele de la Bistrița, Paula,  lucrează de câțiva ani ca și voluntar(asta înseamnă gratis) pentru pentru SMURD Târgu-Mureș, fiind totodată și studentă(și mai nou absolventă) a Universității de Medicină și Farmacie. Astfel am avut ocazia să ascult câteva din istorisirile ei  legate de intervențiile la diverse accidente, de situațiile grave prin care a trecut, dar și cele legate de nopțile de gardă nedormite urmate de zile lungi și interminabile la cursuri. Și când mă gândesc că este doar o mână de fată, nu știu unde a găsit atâta putere și energie ca să se lupte pe atâtea „fronturi”. Și sunt sigur că nu e singura care duce astfel greul, sunt sigur ca are și alți colegi/colege care se află în aceeeași situație. După cum bine știți, SMURD a devenit unul dintre cele mai apreciate servicii de urgență și prim-ajutor din sud-estul Europei și unul dintre puținele lucruri care mai funcționează cum trebuie la noi în țară. Sunt cei care ne dau siguranța că în caz de pericol, mai avem o șansă.
Și totuși, de ce aș dona pentru SMURD dacă toată munca e pe bază de voluntariat? Pentru că pe lângă munca depusă de voluntari e nevoie și de echipamente și aparatură medicală și logistică. Pentru o intervenție reușită, un echipaj SMURD are nevoie de mobilitate (ambulanțe, elicoptere, etc.) și de aparatura medicală aferentă (știți voi: medicamente, tuburi de oxigen, defibrilatoare, etc).
Vă recomand deci să donați pentru SMURD, măcar o dată pe an, sau puteți redireționa 2% din impozitul pe venit către această fundație. Eu am donat 50 de lei, o sa revin cu o actualizare in care sa prezint dovada plății. Donații online puteți face aici.


Și acum nominalizările mele merg la: Andrei (http://calitateromaneasca.blogspot.ro/), Horațiu Buzatu (http://horatiubuzatu.wordpress.com/) și Dan Negru (http://www.dannegru.com/). Sper să accepte provocarea mea și să nominalizeze mai departe câte alți trei bloggeri.

UPDATE: Am efectuat plata online si atasez dovada tranzactiei:


luni, 1 septembrie 2014

Sport and Beer Blog Meet de August

Zice lumea (aici și aici) că a avut loc iar o întâlnire blogosferică în week-end-ul ce a trecut. Într-adevăr, a fost o dublă întâlnire, sâmbătă și duminică pe zi am jucat volei pe nisip în scopuri caritabile la Cupa Rotaract despre care v-am povestit zilele trecute, iar aseară ne-am reunit  ca de obicei la Club Q pentru a savura o băutură răcoritoare, fie ea bere sau nu, pentru a ne răsfăța cu o felie de pizza și, ca de obicei, pentru a pune țara la cale.

Craiova Bloggers Team

La turneul de volei am avut o evoluție peste așteptările mele și sub așteptările lui Răzvan, care din păcate a fost prea optimist (prietenii știu de ce). Am reușit să câștigăm în optimi împotriva studenților de la ELSA, însă am pierdut la limită în optimi împotriva celor de la Rotary Probitas.

Cupa Rotaract la volei 2014

Ce n-am pierdut însă a fost un week-end de relaxare, de distracție și voie bună, răsfățare cu limonade, băuturi energizante (țin să le mulțumesc pe această cale celor două domnișoare de la Red Bull care au avut grijă ca să nu ni se usuce de tot gâtlejurile) și premii oferite de organizatori cu ocazia unui concurs de tip tombolă (tricouri, șepci, rucsacuri). Mai multe imagini de la Cupa Rotaract puteți vedea aici și aici și aici, precum și ultimele puncte ale finalei câștigate de către cei din echipa What's Up contra celor de la Școala de Volei.

Red Bull Craiova

Duminică seara ne-am reîntâlnit la Club Q, unde am avut frumoasa surpriză de a cunoaște și de a primi în grupul nostru încă patru bloggeri: pe tânărul Rareș care ne aduce aminte de anii de liceu, pe Veronica care ne prezintă colecția ei de scrapbooking, pe Ramona care vrea să ne cucerească cu cele mai „pretty” culori din lumea modei și pe Kinga care are dublă cetățenie, bănățeancă și olteancă, dar ar vrea să trăiască în Japonia (sper să nu mă înșel :) ). Totodată, l-am avut ca oaspete de onoare și pe domnul Cosmin Dragoste, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, care ne-a promis că va încerca să scrie mai des pe blogul personal.

Craiova Blog Meet August 2014
Fiindcă de data aceasta am avut mai mulți oaspeți noi (printre care și pe Costi Mitrache, cel care dorește să ne prezinte o altă față a Craiovei prin intermediul site-ului www.craiovainimagini.ro) am renunțat la tradiționalul bowling în favoarea poveștilor cu zâne și feți-frumoși, zâne care, de altfel, ne-au lăsat și ceva cadouri promoționale din partea firmei Coca-Cola. Să fie primite, zic.
Craiova Blog Meet 201

Următorul blog meet l-am stabilit pentru 28 septembrie, tocmai pentru a vă putea povesti cum a fost la Webstock 2014.
Până atunci vă urez spor la scris!